5 sterren gebaseerd op 124 reviews

Over ons

VebaBox is ruim 40 jaar geleden opgericht in Nederland.

In november 1983 werd Veba opgericht in het Nederlandse Volkel. Het begon als een elektronica automatiseringsbedrijf in de veehouders sector. Na een paar jaar verhuisde Veba naar Uden en veranderde het bedrijf in Veba Electronics.

In 1989 was er vraag naar een oplossing voor het transporteren van kunstmatige inseminatie voor varkenshouderijen. Dus ontwikkelden we een kleine gekoelde compressor box: de KI-box. In 1990 werd Veba Electronics verkocht en ging het bedrijf verder als Veba Meditemp in Uden.

Sindsdien heeft het concept van gekoelde transportoplossingen voor diverse sectoren zich verder ontwikkeld en uitgebreid, waaronder het concept VebaBox.

VebaBox

VebaBox: ruim 40 jaar historie

Hieronder vind je een tijdslijn over de geschiedenis van VebaBox:

1983-1989 1989 1990-1997 1997 2002 2005-2007 2008 2008-2014 2015 2016 2017 2019 2020 2023 2024

Oprichting Veba met focus op de installatietechniek en automatisering van de veehouders sector.

Oprichting van Veba onder de naam Veba Meditemp. Indertijd lag de focus voornamelijk op de ontwikkeling en vervaardiging van temperatuur gecontroleerde oplossingen voor medische toepassingen. Dit omvatte kleine koelboxen voor transport van organen, bloed en hoogwaardige medicatie.

Oprichting van Veba onder de naam Veba Meditemp. Indertijd lag de focus voornamelijk op de ontwikkeling en vervaardiging van temperatuur gecontroleerde oplossingen voor medische toepassingen. Dit omvatte kleine koelboxen voor transport van organen, bloed en hoogwaardige medicatie.

Veba Meditemp was continu op zoek naar innovatieve koeloplossingen voor de medische industrie. Voor een wereldwijde klant werd een innovatieve oplossing ontwikkeld voor temperatuurregeling van dialyses en het geven van infusie bij mensen thuis. De focus lag op betrouwbaarheid, temperatuurnauwkeurigheid en stabiliteit. Gedurende deze jaren zijn de apparaten uitgerust met de eerste alarmregistraties. Dit was op dat moment uniek.

Vanuit de pharma logistiek ontstond de vraag naar grotere koelcapaciteit voor in bedrijfswagens. Met een grotere koelcapaciteit en betere koeltechniek, kon Veba MediTemp concurreren met fabrikanten van koelwagens. Zo ontstond het alternatief van de koelwagen. Werkt uitsluitend met een 12V aansluiting op de accu van het voertuig, waarbij deze box ook makkelijk mee te nemen is naar een volgend of ander voertuig. Dit was het begin van een nieuw product in een bestaande markt: “een grote, uitneembare koelbox ter vervanging van een conventioneel koelvoertuig”.

Het succes van VebaBox groeide gestaag. Er werd besloten om deel te nemen aan grote internationale beurzen voor transport en bedrijfsvoertuigen, waaronder de IAA in Duitsland. Deze koeloplossing moest ook een naam krijgen, en omdat veel bestaande klanten het een “VebaBox” noemden, werd dit ook de merknaam van het product. Het succes was zo groot dat het bedrijf volledig moest worden geherstructureerd, van een technisch en ontwikkelingsgericht bedrijf tot een productiebedrijf.

Door toenemende groei is Veba Meditemp in 2008 verhuisd van de Linie in Uden naar een nieuw pand op de Jagersveld in Uden.

Het bedrijf Veba Meditemp verkochten steeds meer VebaBoxen. Het merk VebaBox ontwikkelde zich geleidelijk tot een sterk merk dat veel beter bekend was dan de bedrijfsnaam Veba Meditemp. De merknaam VebaBox werd wereldwijd geregistreerd en octrooien werden geregistreerd voor de speciale technieken.

Veba Meditemp was uitgegroeid tot een internationale speler met het VebaBox concept en leverde onder andere aan de Oostenrijkse post VebaBoxen voor 1000 voertuigen t.b.v. medicijnvervoer. Tevens werden verschillende Europese verkooppartnerschappen gesloten voor de verkoop van VebaBoxen in diverse landen. Deze ontwikkelingen zorgden ervoor dat Veba Meditemp ervoor moest zorgen dat er op een efficiënte manier geproduceerd moest worden en dat dit product servicevriendelijk moet zijn.

Dit laatste heeft ertoe geleid dat VebaBox in 2015 een geheel nieuw en innovatieve koelunit heeft ontwikkeld, die tot op de dag van vandaag nog steeds uniek in de wereld is. Dit noemen we de TU, wat staat voor Thermal Unit. Alle koeltechniek is in één systeem ontwikkeld, waardoor het eenvoudig te servicen is door het in 5 minuten te verwisselen. Tevens is het hierdoor mogelijk om het casco en de koelunit tegelijkertijd te produceren en waardoor de productie- en levertijd veel efficiënter werd. Samen het de 12V aansluiting op het voertuig is het een plug-and-play concept geworden.

Als gevolg van een klantvraag vanuit de medische markt heeft Vebabox de Pharma module ontwikkeld. Deze unit kon een 3,5Ton bakwagen op 15-25°C reguleren met een zeer laag energieverbruik, een techniek waarvoor patent is verleend.

Nadat in 2015 de eerste generatie Thermal Units op de markt was gekomen hebben we in 2017 daar nieuwe varianten aan toegevoegd. Zo kwam er een vriesunit en een nieuwe top unit voor VebaBoxen met een volume tot 6000 liter. Tevens werd de eerste generatie Thermal Units gemoderniseerd, waardoor deze toepasbaar was bij een groter volume én bij een hogere omgevingstemperatuur.

Als gevolg van uitgebreid marktonderzoek alsmede de feedback van klanten, is VebaBox zich gaan richten op de toekomst van de Cold Chain. Daarbij in de volle overtuiging dat de traditionele Cold Chain niet meer houdbaar is voor de toekomst. Met haar innovaties op gebied van actieve- en passieve koeling is VebaBox zich gaan richten op het oplossen van complexe klantvraagstukken en zo hun koelketen toekomstbestendig te maken.

Introductie nieuwe Vries unit met een zeer laag energieverbruik waardoor deze ook in kleinere busjes te gebruiken is.

Verhuizing naar Vluchtoord, Uden. Opstart productie in eigen beheer.

Nieuwe generatie Thermal Unit TUC2001 is geïntroduceerd. Geluid/energieverbruik is verbeterd doordat er controllers zijn toegepast, die ervoor zorgen dat de ventilatoren niet continu maximaal draaien en voor veel lawaai zorgen. Dus als de omgevingstemperatuur onder de 30 graden zit, draaien de ventilatoren niet voluit. Er zijn dus nu temperatuurgeregelde ventilatoren toegepast. Dit voor de klant veel vriendelijker.

Introductie ATP-gecertificeerde VebaBoxen in de range van 650 – 2050 liter. De VebaBox range is getest in Klasse A (omgevingstemperatuur -10°C and +30°C). Dat betekent dat onze dealers in het buitenland nu ook de VebaBoxen kunnen verkopen aan klanten die een ATP-certificaat nodig hebben bij het vervoeren van food producten.

VebaBox Groningen Groningen
VebaBox Harderwijk Harderwijk
VebaBox Beverwijk Beverwijk
VebaBox Uden Uden
VebaBox ‘s-Hertogenbosch ‘s-Hertogenbosch
VebaBox Nuenen Nuenen
VebaBox

Onze locaties

VebaBox Groningen

Groningen

VebaBox Harderwijk

Harderwijk

VebaBox Beverwijk

Beverwijk

VebaBox Uden

Uden

VebaBox ‘s-Hertogenbosch

‘s-Hertogenbosch

VebaBox Nuenen

Nuenen
Contact

Heeft je vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Recensies

Onze klanten beoordelen ons met een

8,7 /10
8,7 out of 10 points Google Reviews
De VebaBox warmt snel op en het formaat dat ik gebruik is perfect voor deze toepassing! Ik ben tevreden over de service.
Maaltijd Thuis Ton Stam